Home


Kampen


algemeen


missie


info deelnemers


info begeleiders


Open-boerderij-dag


Nieuwsbrief


Foto's


koken en bakken


Contact


De missie van de kampen

De missie drukt het doel van de kampen uit.

De vakantiekampen op Doe-Mee-Boerderij "De Viersprong" nodigen kinderen uit om te proeven van het dagelijks leven op de boerderij. Er zijn kampen voor 2 leeftijdsgroepen: 6 tot 12-jarigen en +12-jarigen.

Een vakantiekamp is in hoofdzaak opgebouwd uit boerderijactiviteiten en spelactiviteiten. Voornamelijk tijdens de boerderijactiviteiten krijgen de kinderen de medeverantwoordelijkheid over de zorg voor de dieren, het telen van groenten en fruit, het bereiden van maaltijden, de infrastructuur(verblijfsgebouwen, stallingen, groentetuin, ...) en de zorg voor elkaar. Deze verantwoordelijkheid kan pas in handen van kinderen worden gegeven, in een sfeer van respect voor zichzelf, voor elkaar, voor de dieren en voor het materiële. Door de kansen die de kinderen krijgen, ontdekken ze hun eigen mogelijkheden en krijgen ze plezier in de hele gewone dagelijkse activiteiten. Spelenderwijs verwerven ze inzicht in uiteenlopende processen en structuren. In spelactiviteiten komt een hele waaier van mogelijkheden aan bod: groepsgerichte spelen, sportieve spelen, creatieve expressievormen, natuur-en milieuexploratie, vrij spel, ...

Tijdens de vakantiekampen ervaren we samen met de kinderen de samenhang tussen de aarde met zijn natuurelementen, de dieren , de planten en de mens. Door een week intensief samen te leven groeien deelnemers naar elkaar toe om steeds meer groep te vormen.

Een boerderijvakantie op de Viersprong is een aaneenschakeling van inspanning en ontspanning waarbij het genieten van elke dag steeds groeit en naar het einde toe vorm krijgt in een echt feest.

----------------------------------------------------
© 2018 De Viersprong VZW
Een foutje op de webpagina?